Školy

Kamarát na diaľku

poradna

Na Pribinke úspešne pokračujeme v projekte s názvom Kamarát na diaľku, ktorý realizujeme v triedach 8. ročníka. Jeho úlohou je rozvíjať pisateľské zručnosti žiakov, spoznávať kultúru anglicky hovoriacej krajiny, no v neposlednom rade ide v projekte o rozširovanie slovnej zásoby v anglickom jazyku.

 Našimi partnerskými školami, s ktorými udržiavame písomný kontakt, sú Ledyard Middle School Connecticut, USA a Atlanta Community School  Michigan, USA. Žiaci si píšu listy formou e-mailov. Na výbere tém, ktorým sa venujeme, sa podieľajú aj samotní žiaci.

Vzhľadom na to, že vo vyššie spomenutých školách už končí školský rok v týchto dňoch, rozhodli sme sa vzájomnú spoluprácu ukončiť slávnostným spôsobom – interaktívnou konferenciou. Žiaci sa tak mohli so svojimi kamarátmi po prvýkrát vidieť a porozprávať prostredníctvom interaktívnej tabule a pripojením na internet. Konferencia sa realizovala 7. júna 2022.

Na začiatku konferencie vyučujúce v ktátkosti privítali všetkých zúčastnených a  predstavili seba a žiakov, potom nasledovala voľná diskusia. Žiaci boli zvedaví a mali pripravených množstvo otázok. Na záver si aj spoločne zaspievali. Po rozlúčke sme odchádzali s pocitom, že toto dobrodružstvo je ešte len na začiatku a že sme získali nové, dlhoročné priateľstvá. 

Tešíme sa  na podobné projekty aj v budúcnosti. 

PhDr. Gabriela Čásarová, PhD.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button